Arbeidsark

Komplett ny digital platform og nettside for Arbeidsark

Team Arbeidsark kom til oss i 2022 med ambisjoner om å ta sin digitale webapplikasjon, som på det tidspunktet var en enkel prototype, til et fullverdig produkt. I tillegg ønsket de en flunkende ny nettside som støttet opp under produktet og fungerte som en SEO-vennlig og konverterende salgstrakt.

I løpet av 2022 og 2023 utviklet vi fra bunnen av det som i dag er Arbeidsark sitt digitale produkt. Det består av nettsiden arbeidsark.no og applikasjonen app.arbeidsark.no. Dette arbeidet startet med branding og design, og sluttet med lansering av den nye applikasjonen.

Arbeidsark sin nye webapplikasjon har fått 500 nye brukere og har generert over 3000 arbeidsark til lærere rundt omkring i hele Norge.

Oppgaven

Lærere bruker opptil 3 timer i uken på å finne arbeidsoppgaver til elevene sine. Lærebøkene er som regel utilstrekkelige og ofte er oppgavene som er lett tilgjengelig utdaterte og lite praktiske. De fleste løsningene på internett som finnes selger pakker med ferdiglagde arbeidsark som man betaler for per stykk. Dette gjør at man som lærer blir satt i en skvis ved at man A) må bruke tid på å finne riktige arbeidsark til elevene sine B) man må betale mer penger om man trenger flere variasjoner fordi man f.eks. vil spesialtilpasse til elevene sine og C) man må endre på regnearkene manuelt om de ikke treffer helt.

Arbeidsark sin løsning på dette problemet er en generator som kan generere opp så mange arbeidsark som brukeren selv ønsker. Brukeren av Arbeidsark kan selv skru på konfigurasjon som:

  • fag (matematikk, norsk og engelsk)
  • klassetrinn
  • tema
  • oppgavetyper
  • regnearter

og mer.

Webapplikasjonen til Arbeidsark er tilgjengelig i en gratisversjon med et abonnement man kan kjøpe for å få permanent tilgang. Man betaler en mindre sum i måneden for å få komplett tilgang til systemet, en såkalt SaaS-modell (Software-as-a-Service).

Da Arbeidsark kom til Ur Solutions for bistand hadde den en gammel nettside, en gammel logo og en enkel prototype av webapplikasjonen sine. Den totale oppgaven prosjektet bestod av var dermed:

  1. Lage ny logo og nye retningslinjer for Arbeidsark sitt brand.
  2. Lage en ny nettside med fokus på konvertering av nye besøkende til brukere av webapplikasjonen.
  3. En ny applikasjon som inneholder arbeidsarkgeneratoren og mer støttende funksjonalitet.

Kunde

Arbeidsark

År

2022

No items found.

Prosess

Prosjektet var delt opp i fem delprosjekter:

  1. Branding og logo.
  2. Design nettside.
  3. Design webapplikasjon.
  4. Utvikling nettside
  5. Utvikling webapplikasjon.

Den overordnede prosessen for prosjektet kan enkelt beskrives ved følgende diagram:

Branding og logo var et delprosjekt som satt presedens for resten av arbeidet som skulle gjøres, og ble dermed gjort først. Resultatet av dette var den nye logoen til Arbeidsark og støttende designsystem. Logoen ble laget i Adobe Illustrator.

Videre ble flere delprosjekter satt i gang simultant. Design for både nettsiden og webapp ble startet opp. Disse designene ble utviklet i Figma. Kunden hadde kontinuerlig tilgang til Figma og

Omfanget av nettsiden var vesentlig mindre enn webapplikasjonen, og ble utviklet en rask sekvens med fossefallmetodikk. Designet ble fullført fort, sendt til kunde for godkjenning og nettsiden ble deretter utviklet i Wordpress med Uncode som sidebygger.

Webappen var et vesentlig større prosjekt, og ble utviklet smidig og iterativt. Designet ble laget i Figma i samråd med kunde, og deretter implementert fortløpende sammen med kunde. Ny funksjonalitet ble testet ut fortløpende og endringer i designet ble implementert ved behov.

No items found.

Resultat

Prosjektet sitt overordnede resultat er en helt ny digital profil og nye digitale applikasjoner for Arbeidsark. Den nye webapplikasjon har alt fått 500 nye brukere og har generert over 3000 arbeidsark til lærere rundt omkring i hele Norge.

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe?

La oss ta en prat, så forteller vi mer om hvordan vi jobber og 
hva vi kan gjøre for deg.

Andre prosjekter

UNEP OGMP 2.0

Et digitalt verktøy for rapportering av klimagasser

FNs miljøprogram (engelsk forkortelse: UNEP) er den globale miljømyndigheten som fokuserer på klima, natur, forurensning og bærekraftig utvikling. På oppdrag fra UNEP og deres initiativ OGMP 2.0, har vi utviklet et robust og effektivt verktøy for innrapportering av data om metanutslipp i olje- og gassindustrien.

Les mer
Mist

Klimaregnskap for verdens største oljeselskaper

I tett samarbeid med Carbon Limits har Ur utviklet Mist; et innovativt verktøy som er laget for å hjelpe selskaper med å bygge og administrere et nøyaktig inventar over sine metanutslipp. Mist brukes i dag av flere av verdens ledende olje- og gasselskaper.

Les mer
Integrated Wind Solutions

Ny nettside for en ledende aktør innen offshore wind

Integrated Wind Solutions (IWS) er en fremvoksende aktør som leverer tjenester innenfor havvind. Selskapet ble etablert i juli 2020 og ble børsnotert på Euronext Growth i 2021. IWS har mer enn 80 års erfaring fra både prosjekter og operasjoner innen shipping og offshore. Selskapet har en portefølje bestående av 4 selskaper som leverer ulike tjenester innenfor havvind. Dette er en særdeles dyktig gjeng som er klare til å møte fremtidens klimautfordringer og bli en betydelig aktør i det grønne skiftet! I tett samarbeid med IWS har Ur designet og utviklet en ny nettside og forsterket deres digitale fotavtrykk!

Les mer