Det er viktig å ha en tilstedeværelse på nett i 2024. De aller fleste som søker etter informasjon og tjenester gjør det i dag på internett. En god, pen og ryddig nettside vil gjøre deg mer synlig for de du ønsker å nå eller selge til.
Tidligere har det vært krevende å utvikle selv enkle nettsider. De fleste løsninger for nettsidekreasjon har krevd en grad av teknisk kompetanse. I 2024 stemmer dette i liten grad lenger. Det finnes fortsatt en haug med tekniske verktøy, ja. Men det finnes også en stor mengde nettsidebyggere som lar deg lage nettsider enkelt og helt uten tekniske ferdigheter.
I denne artikkelen titter vi nærmere på 6 nettsidebyggere som er populære og aktuelle om du skal anskaffe en nettside i 2024. Du vil lære om hvilken nettsidebygger som passer best for deg, avhengig av budsjettet og erfaringsnivået ditt.
Komme i gang
Hva trenger jeg for å lage en nettside?
Det aller første du trenger er et mål og en plan. Hvorfor skal du ha en nettside? Hva er målet med nettsiden din? Er det en ren informativ nettside? Skal du ta imot kunder der? Skal du selge produkter?
Dette er de første spørsmålene vi stiller de vi prater med som skal ha en nettside. En god plan gjør det lettere for deg både å velge riktig verktøy til jobben, og å utforme nettsiden iht. målene dine.
Etter du har en plan må du velge en nettsidebygger. Listen med nettsidebyggere under kan brukes som en god veiledning til å velge det verktøyet som passer best for deg.
Etter du har valgt plattform og du har begynt å sette opp nettsiden din, bør du begynne å samle inn tekst, bilder og annet innhold du ønsker å inkludere på nettsiden. Det kan være lurt å lage seg en mediebank med bilder og videoer på selve nettsidebyggeren. En god mediebank gjør det lettere for deg å kjapt lage nye undersider på nettsiden din, da du fortere kan plukke ut grafikk og andre elementer du trenger på siden.
Etter du har laget strukturen til nettsiden vil du ha behov for å skrive en mengde tekst. Vi anbefaler alltid at du skriver innholdet i et annet verktøy enn selve nettsidebyggeren du jobber i. De fleste nettsidebyggere har f.eks. ikke innebygd stavekontroll eller annen funksjonalitet for å hjelpe deg å skrive riktig. Det har derimot Microsoft Word eller Google Docs. Vi anbefaler dermed at du lager en liste over alt du skal skrive, og deretter bruker et ordinært tekstprosesseringsverktøy for å skrive innholdet.
Vårt foretrukne verktøy for dette er Notion.
Til slutt er det viktig at du er forberedt på å investere en god mengde med tid i å både lære verktøyet du velger, og på å tilpasse nettsiden.
Hva koster det å lage nettside?
Du kan lage en nettside helt uten kostnader. Både Wix, Wordpress og Webnode innehar muligheter for å lage en gratis nettside. Det er avhengig av at du besitter et domene, eller er tilfreds med å la nettsiden din leve på et underdomene, f.eks. Wix sitt underdomene: <dinside>.wixsite.com. Alle nettsidebyggere tar seg betalt om du ønsker å koble opp ditt eget domene.
Om du ønsker å kjøpe et domene anbefaler vi domene.shop eller https://www.webhuset.no/.
Nettsidebyggere tar ofte av seg hosting og drifting for deg, som en del av abonnementet du kjøper av dem. Det er samtidig en del ting du bør huske på for å minimere løpende kostnader:
- Dyre plugins: Pass på at du ikke installerer eller kjøper premium plugins eller pakker som drar med seg ekstra kostnader.
- Dyr hosting: Om du f.eks. har laget en nettside i Wordpress er det mange steder du kan hoste den. Noen av disse stedene er vesentlig dyrere enn andre. På Webhuset får du Wordpress fra så lite som 15 kroner/måneden. Dyrere løsninger laget for nettsider som trenger høy ytelse kan fort koste 1000 kroner i måneden eller mer.
- Reduser konsulentbistand: Om du har noen som hjelper deg med utvikling eller drifting, på se at du setter konkrete budsjettrammer for dem. Timene kan fort løpe løpsk om konsulentene får frie tøyler til å spikke på nettsiden din.
- Datasikkerhet: Det er ingenting som er dyrere enn at nettsiden din blir hacket. Alltid bruk unike passord på innloggingen din, bruk gjerne en passord-manager som 1Password, og helst to-faktor-autentisering på alt.
- Katastrofeberging og nedetid: Nedetid er dyrt. Om nettsiden din blir brukt til å generere leads eller salg for din bedrift er det viktig at nettsiden din er oppe til enhver tid. Bruk en anerkjent partner til hosting av nettsiden. Det kan også være lurt å spørre om de tilbyr en SLA med en oppetidsgaranti, helst gratis.
Wix – Best for nybegynnere
Wix er en av de mest populære plattformene for nettsidebygging, kjent for sin brukervennlighet og omfattende funksjoner.
Pris
Gratis til premium alternativer. Anbefalt startnivå er på $17/måned.
Man kan lage en gratis nettside i Wix, men gratisnivået tvinger deg til å bruke et wixsites.com underdomene, som kanskje ikke er ønskelig. Gratisversjonen vil også føre til at Wix-reklame vises på nettsiden din.
Fordeler
- Brukervennlighet med dra-og-slipp-funksjonalitet
- Over 800 tilpassbare maler
- Kraftfulle e-handelsmuligheter.
- Døgnet rundt kundestøtte og høy sikkerhet
Ulemper
- Begrenset fleksibilitet for avanserte brukere
Beskrivelse av funksjonalitet
Wix er kjent for sin enkle dra-og-slipp-funksjonalitet, noe som gjør det ideelt for nybegynnere som ønsker å lage en nettside uten teknisk kunnskap. Med over 800 tilpassbare maler kan du enkelt finne en design som passer din stil og behov. Det er enkelt å tilpasse malene til egne preferanser. De har også et stort bibliotek med plugins (apper) som kan anvendes ved få trykk. Et eksempel på en slik app er visning av en TrustPilot widget.
En annen stor fordel med Wix er de kraftige innebygde mulighetene for e-handel, som gjør det enkelt å sette opp en nettbutikk. Wix tilbyr kundestøtte døgnet rundt og høy sikkerhet, inkludert SSL-sertifikat og trusselforebyggende tiltak, som gir en ekstra trygghet.
På den andre siden kan Wix være noe begrenset for avanserte brukere som ønsker mer fleksibilitet og tilpasning.
Wix har nylig innført en del AI-funksjonalitet (KI, kunstig intelligens). Denne funksjonaliteten gjør det enda lettere å få skreddersydd design og innhold til nettsiden din bare ved å skrive noen prompts.
Wix er et verktøy som er lett å bruke, men som samtidig har alt du trenger for å starte.
Vurdering
- Pris: 4/5
- Design: 3/5
- Brukervennlighet: 4/5
- Funksjonalitet: 3/5
Squarespace – Best for enkel designkvalitet
Squarespace er den eksklusive lillebroren til Wix. Squarespace er noe dyrere, men gjør opp for det med nydelig design og veldig god brukeropplevelse.
Pris
Starter på 179 kr/måned (betalt årlig up-front, 249 kr/måned ved månedlig betaling).
Starter på 529 kr/måned for e-commerce (betalt årlig up-front, 709 kr/måned ved månedlig betaling).
Fordeler
- Veldig gode maler.
- God brukervennlighet på editoren.
- Premium-følelse på nettsidene som lages.
- Kraftig funksjonalitet som e-commerce, blog, og mer, er lett tilgjengelig.
Ulemper
- Dyrere enn andre tilsvarende plattformer.
- Ingen muligheter for gratis nettside.
- Mulighetene for dyp skreddersøm både designmessig og teknisk er ikke like tilstede som på visse andre plattformer.
Beskrivelse av funksjonalitet
Squarespace er en plattform som utmerker seg med sitt fokus på design og estetikk, noe som gjør den til et ideelt valg for kreative brukere som ønsker å lage en visuell tiltalende nettside. Med Squarespace kan du enkelt lage din egen nettside ved å bruke deres moderne og profesjonelt designede maler. Plattformen tilbyr brukervennlige tilpasningsverktøy som enkelt lar deg justere designet etter egne preferanser, uten behov for teknisk kunnskap.
En av de største fordelene med Squarespace er den høye kvaliteten på design og funksjonalitet. Plattformen gir deg alt du trenger for å lage en stilren og profesjonell nettside, inkludert integrasjoner med sosiale medier og muligheter for e-handel. Dette gjør Squarespace til et populært valg blant de som ønsker en nettside med et moderne og profesjonelt utseende.
Selv om Squarespace kan være kostbart sammenlignet med andre plattformer, er det absolutt verdt investeringen for de som verdsetter design og ønsker å presentere sitt innhold på en estetisk tiltalende måte. Med Squarespace får du en nettside som ikke bare ser bra ut, men som også fungerer sømløst på både desktop og mobile enheter.
Squarespace er ikke like nybegynnervennlig som Wix, men oppleves fortsatt enkel å komme i gang med.
Vurdering
- Pris: 3/5
- Design: 5/5
- Brukervennlighet: 4/5
- Funksjonalitet: 4/5
WordPress – Best for fleksibilitet
WordPress er verdens største nettsidebygger og CMS-system og kjører over 1/3 av alle verdens nettsider. Veldig mange av de vi kommer i kontakt med ønsker enten å lage en nettside med Wordpress eller har en allerede.
WordPress er i utgangspunktet gratis programvare med åpen kildekode. WordPress.org og WordPress Foundation er laget for å forvalte denne programvaren. Én av forfatterne av WordPress har også laget Automattic og Wordpress.com, som er en betalt tjeneste for hosting av WordPress sider.
Pris
Fra gratis og oppover. Et hav av ulike leverandører med ulike prismodeller.
Wordpress.com har en versjon som gir deg gratis nettside. Denne har samme begrensninger som Wix sitt gratis nivå: Nettsiden din vil ligge på et underdomene, f.eks. dinside.wordpress.com, og reklame fra Wordpress.com ligger på nettsiden din.
I Norge har vi dedikerte webhoteller fra leverandører som f.eks. webhuset.no, som starter på 15 kr/måned.
Fordeler
- Verdens mest brukte nettsidebygger (med stor margin).
- Stor fleksibilitet på drifting og hosting. Det finnes bokstavlig talt tusenvis av tjenester hvor du kan hoste din nettside.
- Tilbudt av mange dedikerte aktører i Norge.
- Enorm fleksibilitet. Stort bibliotek med plugins som kan gjøre nesten hva enn du ønsker.
- Lett å koble på e-commerce funksjonalitet via WooCommerce.
- Mulighet for fullstendig skreddersøm designmessig og teknisk.
- Har en robust og funksjonalitetsrik innebygd CMS.
Ulemper
- Kan fort kreve teknisk kunnskap for å skreddersy.
- Altfor mange valgmuligheter både hva gjelder leverandører, tekniske løsninger, maler og plugins. Lett å bli handlingslammet.
- WordPress sin popularitet gjør det også til et aktivt mål for hackere.
Beskrivelse av funksjonalitet
WordPress er utvilsomt en av de mest fleksible plattformene tilgjengelig, og gir brukere frihet til å bygge og administrere forskjellige typer nettsider. Med tusenvis av gratis og premium temaer, kan man tilpasse nettstedet sitt etter egne behov og preferanser. Om man har tekniske ferdigheter (kan programmere i PHP, HTML, Javascript, CSS).
For å komme i gang anbefaler vi å starte med en leverandør som Wordpress.com, hvor du enkelt og greit kan sette opp en nettside.
Om du ønsker en sidebygger med brukervennlig funksjonalitet kan du enkelt installere en plugin som gir deg dette. For eksempel er Elementor et meget populært valg.
På grunn av WordPress sin popularitet er det et verktøy det er lett å skaffe profesjonell bistand til (inkludert fra oss).
Samtidig er WordPress et verktøy hvor det er lett å gjøre mye feil. Mange temaer kan være vanskelig å videreutvikle, og er man riktig uheldig kan man installere plugins som åpner nettsiden din opp for sårbarheter og gjør den lettere å hacke. Mange temaer er heller ikke på toppen av skalaen hva gjelder utseende og brukervennlighet.
Om du er en habil utvikler og vil lage en ny nettside i WordPress fra bunnen av, anbefaler vi å bruke Local.
Vurdering
- Pris: 4/5
- Design: 3/5
- Brukervennlighet: 3/5
- Funksjonalitet: 5/5
Webnode – Best for små bedrifter
Webnode er en av de beste plattformene for små bedrifter, kjent for sin brukervennlighet og rimelige priser. Det er et verktøy hvor man veldig fort kommer i gang, og det er lite som hindrer deg i å starte opp og lansere en ny nettside på få minutter.
Pris
Webnode har en gratisversjon. Denne har samme begrensninger som Wix sin gratis versjon. Om du ønsker å bruke eget domene må du kjøpe en betalt versjon.
Premiumabonnementer starter på 45 kroner i måneden. Det dyreste abonnementet koster 219 kroner i måneden.
E-commerce-muligheter starter med "Standard" planen deres som koster 129 kroner i måneden.
Fordeler
- Billig.
- Veldig enkelt å komme i gang.
- Billigste e-commerce løsning bortsett fra WooCommerce.
Ulemper
- Enkelt system.
- Ikke like rikt økosystem for plugins og utvidelser som de fleste andre tjenestene på denne listen.
Beskrivelse av funksjonalitet
Webnode er kjent for å være veldig lett å komme i gang med, noe som gjør det til et populært valg for små og mellomstore bedrifter. Webnode er spesielt tilrettelagt for nettsider som må publiseres på flere språk. Det er dermed et godt alternativ for deg som har et flerspråklig publikum.
Webnode har over 150 maler. Dette er en god mengde, og behovene til mange i startfasen er sannsynligvis dekket av en av disse. Samtidig er dette et mindre malbibliotek enn mange av de andre tjenestene i denne listen.
Nettsidebyggeren oppleves som lett og enkel å jobbe med. Det er lite overflødig og det er vanskelig å gå seg vill.
Webnode anbefales for deg som ønsker å bruke så lite tid som mulig fra oppstart til lansering av nettsiden din. Eller til deg som trenger en billig, betalt, og enkel tjeneste.
Vurdering:
- Pris: 4/5
- Design: 3/5
- Brukervennlighet: 4/5
- Funksjonalitet: 3/5
Webflow – Designerenes valg
Webflow er tjenesten som gjør det lett for designere, som gjerne kjenner noe HTML, å bygge nettsider kjapt og effektivt. Webflow tilbyr et grensesnitt hvor du enkelt kan dra ut og slippe elementer på siden din, og deretter skreddersy de på alle måter HTML i seg selv tillater.
Pris
Webflow har et gratisnivå. Her kan du bare lage en nettside med 2 undersider, og du må bruke et webflow-domene, f.eks. dinside.webflow.com.
Betalte abonnementer starter på $14 per måned (betalt årlig, eller $18 betalt månedlig). E-commerce starter på $29 månedlig (betalt årlig, eller $42 betalt månedlig).
Fordeler
- Veldig kraftig. Det meste som kan bygges i ren HTML og CSS kan bygges i Webflow.
- Lett å bruke for designere.
- Lett å koble på både Webflow sin CMS og e-commerce funksjonalitet.
Ulemper
- Noe dyrt om man trenger enkel CMS eller e-commerce-funksjonalitet.
- Bratt læringskurve.
- Trenger noe teknisk kompetanse for å koble opp mot tredjepartstjenester.
Beskrivelse av funksjonalitet
Webflow gir designere og utviklere friheten til å skape komplekse og responsive nettsider uten å skrive kode. Plattformen kombinerer kraften til et profesjonelt designverktøy med fleksibiliteten til et CMS, noe som gir brukerne full kontroll over design og innhold. Webflow er spesielt populært blant designere som skal lage unike og visuelle tiltalende nettsider uten å måtte kompromittere på funksjonalitet.
I Webflow's CMS kan du administrere dynamisk innhold, mens deres e-commerce-løsning gir mulighet for å bygge nettbutikker med avanserte funksjoner. Selv om Webflow kan være utfordrende for nybegynnere, gir den omfattende dokumentasjonen og opplæringsressursene brukerne den støtten de trenger for å mestre plattformen. Dette gjør Webflow til en favoritt blant designere som ønsker full kreativ frihet til å lage profesjonelle nettsider.
Webflow har også et stort bibliotek av maler (over 6000). Men flere av de koster penger. Det finnes også et stort bibliotek med "apps" som lar deg enkelt koble på ekstra funksjonalitet.
Vurdering
- Pris: 3/5
- Design: 5/5
- Brukervennlighet: 2/5
- Funksjonalitet: 4/5
Framer Sites – Utfordreren
Framer Sites kan ansees som utfordreren til Webflow. De markersfører seg selv som en tjeneste hvor det er lett å lage nydelig nettsider. Framer er også en løsning som appellerer spesifikt til designere og folk med noe teknisk kompetanse.
Pris
Man kan lage en gratis nettside i Framer med deres gratisnivå for "hobbynettsider". De har samme begrensninger som Wix sitt gratisnivå: Du må bruke et underdomene av framer og de vil vise Framer reklame på siden du lager.
Betalte nettsider starter deretter på 55 kroner per måned (betalt årlig, 110 kroner per måned betalt månedlig). CMSet koster
Fordeler
- Brukervennlig editor.
- Godt oppsett for gjenbruk av komponenter.
- Moderne og pent UI.
- Mange ordentlig gode maler. Noen betalte, noen gratis.
- En del plugins.
- Kan importere design fra Figma som utgangspunkt.
Ulemper
- Bratt læringskurve.
- Mangler muligheter for e-commerce.
Beskrivelse av funksjonalitet
Framer Sites er en moderne plattform som utfordrer etablerte nettsidebyggere som Webflow. Den er spesielt utviklet for designere og teknisk kyndige brukere som ønsker å lage visuelt imponerende nettsider med minimal innsats. Framer tilbyr en intuitiv editor som gjør det enkelt å dra og slippe elementer, samt tilpasse dem etter behov.
En av de store fordelene med Framer er dens brukervennlige grensesnitt og muligheten til å gjenbruke komponenter, noe som sparer tid og gir en mer effektiv designprosess. Plattformen har også et moderne og stilrent brukergrensesnitt som appellerer til designere.
Framer Sites tilbyr en rekke maler, både gratis og betalte, som gir brukerne et godt utgangspunkt for å lage unike nettsider. Selv om plattformen mangler e-commerce-funksjonalitet, kompenserer den med en rekke plugins som kan utvide funksjonaliteten. Blant annet funksjonalitet som enkelt lar deg sette opp lenker til alle dine sosiale medier.
Framer har også støtte for direkte import fra Figma, som er et sterkt salgspunkt for designere.
Framer er ideell for de som ønsker en moderne og brukervennlig plattform med gode designmuligheter, men som ikke nødvendigvis trenger avanserte funksjoner som e-commerce.
Vurdering
- Pris: 3/5
- Design: 5/5
- Brukervennlighet: 4/5
- Funksjonalitet: 3/5
Andre nevneverdige plattformer
Det finnes mye mer i verden av nettsidebygging enn det vi har gått igjennom så langt. Det er hundrevis av verktøy å velge blant. Her er noen flere som kan være aktuell for deg som skal lage nettside.
Weebly
Weebly er en nettsidebygger med fokus på nettbutikker/e-commerce.
Web.com
Web.com er et hybrid byrå og nettsidebygger. Du kan enten lage nettside selv med deres verktøy, eller få dem til å lage den for deg.
Jimdo
Jimdo er en enkel nettsidebygger med muligheter for e-commerce.
Duda
Duda er en nettsidebygger med spesielt god funksjonalitet når det gjelder analyse og optimalisering, innenfor både CRO og SEO.
Vev
Vev er en Norsk nettsidebygger med hovedfokus på visuell storytelling.
Simvoly
Simvoly er en nettsidebygger med fokus på de som skal selge noe på internett.
Webador
Webador er en Norsk tjeneste som lar deg enkelt sette opp nettsteder ved hjelp av KI.
Bubble
Bubble er en stor No-Code plattform som lar deg bygge interaktive nettsteder uten kode.
Canva
Canva er egentlig et designverktøy for å kjapt lage enkel digital grafikk, men kan også brukes til å publisere enkle nettsider.
Notion
Notion-dokumenter kan også publiseres som veldig enkle nettsider. Dette passer ypperlig om du bare ønsker å publisere noe enkel informasjon og dele det på internett.
Sammendrag
Å lage en nettside i 2024 er enklere enn noensinne, takket være en rekke tilgjengelige nettsidebyggere som passer til forskjellige behov og ferdighetsnivåer. Wix er ideelt for nybegynnere med sin brukervennlige dra-og-slipp-funksjonalitet og rike utvalg av maler. WordPress tilbyr fleksibilitet og skalerbarhet, noe som gjør det til et perfekt valg for de som ønsker full kontroll over deres nettsted. Squarespace skiller seg ut for sitt fokus på design, med profesjonelt utformede maler som appellerer til kreative brukere.
For små bedrifter gir Webnode rimelige priser og et kjapt utgangspunkt. Uansett hvilke mål du har, er det viktig å velge en nettsidebygger som oppfyller dine spesifikke behov, enten det er brukervennlighet, tilpasningsmuligheter, pris eller kundestøtte. Med riktig verktøy kan du bygge en effektiv og attraktiv nettside som hjelper deg å nå dine mål.
Med de ulike plattformene vi har gått igjennom i denne artikkelen har du mange gode alternativer du kan velge blant. Samtidig kan du spare mye tid på å velge riktig, så tenk nøye igjennom hvilken plattform du går for.
Skal du bygge en nettside?
Lag din egen hjemmeside helt kostnadsfritt
Det er fullt mulig å lage en hjemmeside helt kostnadsfritt ved å bruke en nettsidebygger som tilbyr gratis planer. Disse planene kan være begrenset i funksjonalitet og design, men de kan være en god måte å komme i gang på. For eksempel tilbyr Wix en gratis plan som lar deg lage en enkel nettside uten kostnad. Du kan også bruke WordPress og velge et gratis tema eller mal for å lage din nettside. Det er viktig å huske at selv om du ikke betaler for selve nettsiden, kan det fortsatt koste noe å kjøpe et domenenavn og webhotell. Dette er nødvendig for å publisere nettsiden din og gjøre den tilgjengelig på internett. Med disse verktøyene kan du lage din egen nettside helt gratis og begynne å bygge din online tilstedeværelse.
Få hjelp til å lage din egen nettside
Hvis du synes det er utfordrende å lage en nettside på egen hånd, er det mange ressurser og tjenester tilgjengelig for å hjelpe deg med å komme i gang. Du kan vurdere å ansette en profesjonell webutvikler eller et byrå som kan ta seg av hele prosessen for deg. Dette kan være en god investering hvis du ønsker et skreddersydd design eller har spesifikke funksjonaliteter du vil inkludere.
Det finnes også mange online kurs og opplæringsprogrammer som kan gi deg en bedre forståelse av hvordan du kan bygge en nettside. Disse ressursene kan være spesielt nyttige hvis du ønsker å lære mer om webdesign og utvikling på egen hånd.
For de som ønsker en mer personlig tilnærming, kan det være lurt å delta på workshops eller seminarer om nettsidebygging. Her kan du få direkte veiledning og tips fra eksperter, samt muligheten til å stille spørsmål og få svar i sanntid.
Uansett hvilken rute du velger, er det viktig å huske at det finnes mange måter å få hjelp på når du skal lage en nettside. Med riktig støtte kan du skape en nettside som oppfyller dine behov og mål.
Ur Solutions
I Ur Solutions har vi mange års erfaring med å lage nettsider. Alt fra små landingssider til store nettbutikker. Vi er eksperter på å ta en nettside fra idéfase hele veien til lansering. Vi kan hjelpe deg med design, utvikling, drifting, SEO, CRO og mer.
Vår spesialitet er å bygge nettsider som faktisk gir deg de resultatene du trenger, og som kundene dine elsker.
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.
Ofte Stilte Spørsmål
Hvorfor trenger jeg et eget nettsted?
Et eget nettside som ligger på et eget domenenavn er måten de aller fleste bedrifter i dag møter kundene sine digitalt. En tiltalende hjemmeside er en effektiv måte for dine kunder og muligens nye kunder å enkelt få informasjon om deg og din bedrift.
Det er også et fint sted å publisere kontaktinformasjon slik som bedriftens telefonnummer og e-post, slik at andre enkelt kan komme i kontakt med deg.
Hva er den beste nettsidebyggeren for nybegynnere?
Wix er den beste nettsidebyggeren for nybegynnere, takket være sin brukervennlige dra-og-slipp-funksjonalitet og et bredt utvalg av tilpassbare maler. Dette gjør det enkelt for alle å lage en profesjonell nettside.
Hvilken nettsidebygger gir mest fleksibilitet?
WordPress gir mest fleksibilitet med sitt omfattende utvalg av temaer og plugins, noe som gjør det mulig å tilpasse nettsider etter spesifikke behov. Det er det beste alternativet for de som søker personlig tilpasning.
Hvilken nettsidebygger er best for små bedrifter?
Webnode er det beste valget for små bedrifter takket være rimelige priser og enkelhet ved bruk.
Hvilken nettsidebygger bør jeg velge hvis jeg verdsetter design?
Squarespace er det beste valget for deg som verdsetter design, med sine moderne og profesjonelt utformede maler. Det gir enestående estetikk og brukervennlighet.
Om du er designer og kan designe selv anbefales enten Framer Sites eller Webflow.
Er det mulig å lage en nettside uten teknisk kunnskap?
Ja, det er absolutt mulig å lage en nettside uten teknisk kunnskap ved å bruke plattformer som Wix og Squarespace, som tilbyr enkle dra-og-slipp-funksjoner.
Hvilke nettsidebyggere kan jeg bruke om jeg ikke har tekniske ferdigheter?
Wix, Squarespace og Webnode.
Hvilken nettsidebygger er mest moderne i 2024?
Webflow og Framer Sites er det mest moderne byggerne i 2024, men de er også blant de mer komplekse. Både Wix og Squarespace holder seg godt i 2024.
Når bør jeg få nettsiden min utviklet teknisk istedenfor å bruke en nettsidebygger?
Følgende punkter kan være gode grunner til at du bør få nettsiden din utviklet av teknisk profesjonelle utviklere:
- Nettsiden din er veldig stor eller kommer til å tjene mye trafikk, samtidig som du trenger mye kontroll over nøyaktig hvordan nettsiden din fungerer.
- Du har behov for mange og skreddersydde integrasjoner, f.eks. med Stripe eller Vipps.
- Når du er veldig opptatt et CRO, SEO og andre tekniske aspekter.
Teknisk utvikling av nettsider har blitt vesentlig billigere med årene, og du kan nå få skreddersydde nettsider utviklet til en helt kurant penge. Den riktige tekniske leverandører kan gjøre en stor forskjell.